OVER QUANTUM REHAB

Quantum Rehab is ontstaan vanuit de wens om gebruikers de meest geavanceerde rehabilitatie oplossingen te bieden die er mogelijk zijn. Alle producten van Quantum Rehab zijn ontwikkeld gebaseerd op feedback van zowel professionals als eindgebruikers, en richten zich erop om zo functioneel, duurzaam, en stylish te zijn. Bij ons blijft de wens van de eindgebruiker leidend. We zijn toegewijd om niet alleen te voldoen aan de medische behoeften, maar ook functies blijven ontwikkelen die de kwaliteit van leven verhogen. Van de meest geavanceerde antidecubitus zitsystemen tot USB poorten, Bluetooth en LED verlichting.

Ons Research & Development-team bestaat uit een combinatie van productspecialisten, engineers, therapeuten en rolstoelgebruikers. We weten dat we deel van de markt moeten uitmaken om aan de wensen van de markt te voldoen, en vragen daarom ook regelmatig feedback van eindgebruikers. Als marktleider in complexe revalidatie stoelen blijven we altijd onderzoeken en ontwikkelen. 

iLevel

Onze elektrische rolstoelen met iLevel functie hebben een revolutionair nieuw elektrisch rolstoelontwerp voor een betere ervaring. iLevel van Quantum verbetert de dagelijkse kwaliteit van leven.
De wereld om ons heen is niet ontworpen om op zithoogte te leven, en hierdoor zijn veel rolstoelgebruikers uitgesloten van dagelijkse taken en interacties die buiten hun fysieke bereik zijn. iLevel is een functie die de kwaliteit van leven voor gebruikers van een elektrische rolstoel aanzienlijk kan verbeteren. Een elektrische rolstoel met verhoogde zitting kan het leven van gebruikers veiliger maken en sociale interacties makkelijker maken. Door de extra stabiliteit van iLevel verbetert de veiligheid van transfers, het bereiken van dingen en nog veel meer andere handelingen in het dagelijks leven.

Unieke technologie
De iLevel-stoelverhogingstechnologie is uniek omdat hij geïnspireerd is door gebruiker en niet alleen omhooggaat, maar ook de elektrische stoel stabiliseert voor een veilige werking met 4,5 km/u. Voor gebruikers betekent dit onder andere dat ze overal bij kunnen in de supermarkt; dat ze gemakkelijk kunnen navigeren door een menigte; dat ze toegang hebben tot hoge tafels in restaurants; dat ze arm-in-arm kunnen wandelen; en nog veel meer.

Aandrijving

Er zijn drie types aandrijving voor je rolstoel beschikbaar. Elk type aandrijving heeft z’n eigen voordelen; wij bieden ze allemaal aan en zetten alle voor- en nadelen graag voor je op een rij!

Voorwielaandrijving
Zo bieden onze rolstoelen met voorwielaandrijving vier wielen op de grond plus twee grote zwenkwielen aan de voorkant. Deze modellen bieden grote flexibiliteit; hindernissen (zoals bijvoorbeeld een stoeprand) zijn gemakkelijk te nemen en de voorwielaandrijving zorgt voor een relatief kleine draaicirkel, alles wat deze manier van aandrijving bijzonder geschikt maakt voor gebruik buitenhuis.

Midwielaandrijving
Onze basissen met midwielaandrijving (Mid-Wheel 6) bieden zes wielen op de grond. Midwielaandrijving is heel flexibel, en bezit een speciaal systeem die ervoor zorgen dat alle wielen altijd op de grond blijven.

Achterwielaandrijving
De modellen met achterwielaandrijving bieden vier wielen op de grond met extra grote zwenkwielen aan de voorkant en aandrijfwielen met extra profiel. Achterwielaandrijving biedt soepele prestaties buitenshuis en bijzonder goede tractiecontrole.

Interactive assist

Interactive Assist van Quantum Rehab is een nieuw ontwikkelde app die een directe real-time verbinding biedt van de elektronica van een elektrische rolstoel naar het programmeer station van de dealer. De verbinding biedt de technicus toegang tot alle systeem- en diagnostische informatie zoals een real-time spiegelbeeld van het elektronische display van de rolstoel.

Interactive Assist kan worden gebruikt met het Q-Logic 3 Advanced Drive Control System. Het is via een firmware-update ook beschikbaar op al eerder aangeschafte Q-Logic 3-controllers.

Bespaar tijd en geld
Met Interactive Assist krijgt uw door Quantum goedgekeurde dealer sneller toegang tot uw Q-Logic 3-besturingssysteem. Dit resulteert in een vermindering van het aantal reizen naar het huis van de klant, omdat gedetailleerde diagnostische informatie op afstand kan worden gelezen.

Real-time
De verbinding biedt de technicus toegang tot de volledige systeem- en diagnose-informatie, samen met hulpmiddelen, zoals een realtime weergave van het elektronische display van de elektrische rolstoel.

Bluetooth
Krijg toegang tot uw Q-Logic 3 Advanced Drive Control System via ‘Interactive Assist’ met behulp van een Bluetooth-verbinding.