VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe vaak moet ik de batterijen van m’n rolstoel opladen?

Laad je rolstoel op als je hem niet gebruikt. Het beste is om elke keer je batterij volledig te laten laden, en een laadbeurt niet te onderbreken. Als je je rolstoel langere tijd niet gebruikt is het ook het beste om hem aan de lader te laten.

Check de gebruikershandleiding welk je bij de batterijlader hebt gekregen voor meer informatie!

Hoe kan ik aan onderdelen komen?

Als je vervangende onderdelen, nieuwe banden of nieuwe batterijen nodig hebt, neem dan contact op met uw erkende Quantum-leverancier. Zij zullen de onderdelen bestellen en installeren op je elektrische rolstoel.

Kom ik in aanmerking voor garantie voor het product als ik niet de originele eigenaar ben?

Nee, de garantie voor Quantum producten is niet overdraagbaar en alleen geldig voor de originele koper van het product.

Mag mijn elektrische rolstoel nat worden?

De gouden regel is dat je scootmobiel of rolstoel niet nat mag worden maar wij weten ook wel dat dat niet altijd zo gaat. Soms gaat het onverwachts regenen, of is je enige route naar huis door een diepe regenplas. Het is daarom belangrijk om te weten wat water doet met je elektrische rolstoel. Door het nemen van de volgende stappen optimaliseer je de levensduur en prestaties van je rolstoel.

Wanneer je wordt geconfronteerd met onverwachts guur weer zijn er een aantal dingen die je kan doen. Afhankelijk van de hevigheid en hoelang het weer aanhoudt, raden we je aan om ergens te schuilen tot het weer droog is en om te proberen grote plassen te ontwijken. Je stoel is uitgerust met elektronica en als deze wordt blootgesteld aan water kan dat als gevolg hebben dat je stoel een elektrische of mechanische storing krijgt. Door water kunnen de elektrische onderdelen van je stoel gaan corroderen, en het frame van je stoel gaan roesten.

Neem de volgende stappen als je stoel in contact is gekomen met water:

  1. Droog zo snel mogelijk je stoel grondig met een handdoek
  2. Laat je stoel 12 uur op een warme droge plek staan
  3. Check of de joystick en remmen het nog goed doen voordat je de stoel weer gaat gebruiken
  4. Mocht er iets anders lijken te zijn aan je stoel, neem dan contact op met je dealer

Het is belangrijk om regelmatig je gemotoriseerde rolstoel te checken op corrosie veroorzaakt door water of vocht. Aangetaste onderdelen moeten meteen behandeld of vervangen worden, neem dan contact op met je dealer.

Er zijn nog wat andere dingen die je zou kunnen doen om je stoel te beschermen tegen vocht. Zo zou je bijvoorbeeld plastic tasjes bij je kunnen dragen. Mocht het weer dan onverwacht omslaan zou je je joystick of controller ermee kunnen beschermen tegen de regen of sneeuw.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met je dealer of met ons via het contact formulier!