VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe vaak moet ik de batterijen van m’n rolstoel opladen?

Laad je rolstoel op als je hem niet gebruikt. Het beste is om elke keer je batterij volledig te laten laden, en een laadbeurt niet te onderbreken. Als je je rolstoel langere tijd niet gebruikt is het ook het beste om hem aan de lader te laten.

Check de gebruikershandleiding welk je bij de batterijlader hebt gekregen voor meer informatie!

Hoe kan ik aan onderdelen komen?

Als je vervangende onderdelen, nieuwe banden of nieuwe batterijen nodig hebt, neem dan contact op met uw erkende Quantum-leverancier. Zij zullen de onderdelen bestellen en installeren op je elektrische rolstoel.

Kom ik in aanmerking voor garantie voor het product als ik niet de originele eigenaar ben?

Nee, de garantie voor Quantum producten is niet overdraagbaar en alleen geldig voor de originele koper van het product.

Mag mijn elektrische rolstoel nat worden?

Je elektrische rolstoel is uitgerust met elektronica en als deze wordt blootgesteld aan water kan dat als gevolg hebben dat je stoel een elektrische of mechanische storing krijgt. Door water kunnen de elektrische onderdelen van je stoel gaan corroderen, en het frame van je stoel gaan roesten.

Neem de volgende stappen als je stoel in contact is gekomen met water:

  1. Droog zo snel mogelijk je stoel grondig met een handdoek
  2. Laat je stoel 12 uur op een warme droge plek staan
  3. Check of de joystick en remmen het nog goed doen voordat je de stoel weer gaat gebruiken
  4. Mocht er iets anders lijken te zijn aan je stoel, neem dan contact op met je dealer

Het is belangrijk om regelmatig je gemotoriseerde rolstoel te checken op corrosie veroorzaakt door water of vocht. Aangetaste onderdelen moeten meteen behandeld of vervangen worden, neem dan contact op met je dealer.

Er zijn nog wat andere dingen die je zou kunnen doen om je stoel te beschermen tegen vocht. Zo zou je bijvoorbeeld plastic tasjes bij je kunnen dragen. Mocht het weer dan onverwacht omslaan zou je je joystick of controller ermee kunnen beschermen tegen de regen of sneeuw.

Wat zijn de voordelen van midwielaandrijving?

Bij het kiezen van een elektrische rolstoelbasis is een van de meest belangrijke factoren om rekening mee te houden de configuratie van het aandrijfwiel. Voor-, mid- en achterwielaandrijving hebben elk hun eigen voordelen. Bij het selecteren van een basis en het type aandrijving moet rekening worden gehouden met de medische behoeften en het gebruik van de rolstoelgebruiker.

Bij een stoel met midwielaandrijving bevinden de aandrijfwielen zich op een aandrijfvoet in het midden van de rolstoel. Het zwaartepunt van de gebruiker ligt bijna gelijk met het midden van de aandrijfwielen. Dit ontwerp creëert de meest krappe draaicirkel. Elektrische rolstoelen met midwielaandrijving kunnen een volledige draai van 360 graden maken. Deze manoeuvreerbaarheid is uiterst gunstig bij gebruik van een elektrische rolstoel in huis. Door deuropeningen en nauwe ruimtes navigeren is eenvoudig met een rolstoel met midwielaandrijving.

Qua stabiliteit zijn elektrische rolstoelen met midwielaandrijving het meest stabiel. Deze elektrische rolstoelen hebben zes wielen op de grond, waarvan twee aandrijfwielen en vier zwenkwielen. Deze configuratie biedt grotere stabiliteit voor de basis. Een elektrische rolstoel met midwielaandrijving heeft zwenkwielen aan de voor- en achterkant van de basis, waardoor wordt voorkomen dat de elektrische rolstoel naar voren of naar achteren kantelt.

Gemotoriseerde rolstoelen met midwielaandrijving hebben een goede grip op de meeste oppervlakken en hellingen. Bovendien kunnen elektrische rolstoelen met midwielaandrijving goed over obstakels klimmen, zoals stoepranden en kleine hobbels. Elektrische rolstoelen met midwielaandrijving zijn het meest intuïtief en bieden een kortere leercurve, met name voor nieuwe elektrische rolstoelgebruikers.

Elektrische rolstoel met midwielaandrijving biedt vele voordelen en is een uitstekende keuze voor gebruikers die meer stabiliteit nodig hebben of de elektrische rolstoel meestal thuis gebruiken.

Wat zijn de voordelen van voorwielaandrijving?

Bij het kiezen van een elektrische rolstoelbasis is een van de meest belangrijke factoren om rekening mee te houden de configuratie van het aandrijfwiel. Voor-, mid- en achterwielaandrijving hebben elk hun eigen voordelen. Bij het selecteren van een basis en het type aandrijving moet rekening worden gehouden met de medische behoeften en het gebruik van de rolstoelgebruiker.

Voorwielaandrijving heeft meerdere grote voordelen. Een van de grootste voordelen is dat er meer kracht wordt verdeeld over elk van de vier banden, omdat er, in tegenstelling tot andere aandrijfwielconfiguraties, twee banden minder in contact met de grond zijn. De grotere kracht van de stoel zorgt voor verhoogde tractie, waardoor de elektrische rolstoel met voorwielaandrijving goed kan presteren bij het rijden over zacht terrein, gras of oneffen grind. Bovendien zijn de aandrijfwielen de eerste die een obstakel tegenkomen. De grote banden “grijpen” een obstakel zoals een trottoirband of een trede en gaan eroverheen en trekken de rest van de stoel met zich mee.

Een ander voordeel van voorwielaandrijving is dat de voeten van een rolstoelgebruiker gemakkelijk kunnen worden gepositioneerd omdat er geen voorwieltjes op de gemotoriseerde rolstoel zitten. De voeten van de gebruiker kunnen voor comfort dichter bij zijn of haar lichaam zijn. Bovendien kunnen voetsteunen van 90 graden worden toegevoegd.

Elektrische rolstoelen met voorwielaandrijving hebben een lagere hoogte van stoel tot vloer. Hierdoor kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijker met de stoel onder tafels en bureaus rijden, waardoor hun integratie en sociale interactie worden verbeterd. Een ontwerp met voorwielaandrijving is ook voordelig binnenshuis, navigeren door kleine bochten is heel makkelijk.

Met zoveel voordelen kunnen elektrische rolstoelen met voorwielaandrijving echt veel voordelen opleveren.

Wat zijn de voordelen van achterwielaandrijving?

Bij het kiezen van een elektrische rolstoelbasis is een van de meest belangrijke factoren om rekening mee te houden de configuratie van het aandrijfwiel. Voor-, mid- en achterwielaandrijving hebben elk hun eigen voordelen. Bij het selecteren van een basis en het type aandrijving moet rekening worden gehouden met de medische behoeften en het gebruik van de rolstoelgebruiker.

Elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving bieden gebruikers veel voordelen. Zo zijn ze uitgerust met twee grote aandrijfwielen aan de achterkant van de basis en twee zwenkwielen aan de voorkant van de rolstoel. De plaatsing van de aandrijfwielen is de bron van de kracht van de elektrische rolstoel. Deze extra kracht is ideaal voor ruwer buitenterrein. Bovendien heeft achterwielaandrijving meer kracht om de rolstoel vooruit te duwen op zachter terrein. Een elektrische rolstoel op het achterwiel verwerkt gemakkelijker ongelijkheiden op de bodem voor een soepelere rit. Elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving zijn uitgerust met onafhankelijke vering of schokdempers op alle wielen om een ​​comfortabelere rijervaring te kunnen garanderen.

Een ander voordeel van een elektrische rolstoel met achterwiel is dat deze uitstekende controle biedt. Met een configuratie met achterwielaandrijving worden gemotoriseerde rolstoelen langzamer, waardoor de gebruiker ruim de tijd heeft om zijn joystick aan te passen om de bocht succesvol te voltooien.

Onze modellen met achterwielaandrijving bieden uitstekende stabiliteit. De basis van een elektrische rolstoel met achterwielaandrijving is groter en het gewicht van de stoel is gericht waar de aandrijfwielen zich bevinden. Met verbeterde controle, een soepeler rijgedrag en een grotere stabiliteit, kunnen elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving voor veel personen voordelig zijn.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met je dealer of met ons via het contact formulier!